woensdag 13 december 2017

Zoete-aardappelsoep met cashewnoten en zure room

Deze soep moet je gewoon een keertje klaarmaken. Hij is fluweelzacht en heeft een heel licht zoet ondertoontje door de wortels. De soep is voor 4-6 personen en lekker snel klaar.

Ingrediënten:

  • 1 kilo zoete aardapppel
  • 250 gram worteltjes
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram geroosterde cashewnoten
  • 200 gram zure room
  • 1,5 liter runderbouillon (tablet)
  • verse nootmuskaat
  • klontje boter
  • peper en zout
  • verse tijm


Bereiding:

Schild de aardappelen en snij in stukjes. Pel de uien en de knoflook. Snipper de ui grof en de knoflook fijn. Schil de worteltjes en snij deze in schijfjes.

Fruit de ui, aardappel en wortels in de boter. Voeg de knoflook en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten beetje glazig zijn.

Blus het hierna af met de runderbouillon en laat het ongeveer 30 minuten onder een deksel garen. Pureer de soep en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Garneer de soep met de verse tijm, nootmuskaat, zure room en de geroosterde cashewnoten.

Serveer er eventueel een snee boerenbrood bij.

Bron: Libelle lekker


Geen opmerkingen:

Een reactie posten