Het gerecht is voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 4 stoofperen
- 1 liter rode wijn
- 4 eetlepels fijne suiker
- sap van een halve citroen
- 2 kaneelstokjes
- 1 vanillestokje
- 200 gram pure chocolade
- 50 gram gepelde pistachenoten
Bereiding:
Schil de stoofperen, maar laat er het steeltje aanzitten. Giet de rode wijn in een pan waar de peren in zitten en doe er de suiker, het citroensap en de kaneelstokjes bij. Breng aan de kook. Zorg wel dat de peren onderstaan.
Splijt het vanillestokje in de lengte, schraap er de zaadjes uit en voeg toe aan de wijn. Leg een deksel op de pan, zet het vuur lager en pocheer de peren tot ze mooi rood van kleur en gaar zijn.
Haal de peren uit de wijn en laat ze lichtjes afkoelen.
Smelt de chocolade, au bain-marie en hak de pistachenoten fijn. Dompel de peren met het uiteinde in de chocolade en in de pistachenoten. Bewaar het hierna tot gebruik in de koelkast.
Bron: nest koken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten