maandag 18 december 2017

Gepocheerde peren met chocolade en pistachenoten

Een nagerecht met een schitterend effect. Het is heel eenvoudig te maken en je kunt het ook nog eens helemaal van te voren klaarmaken. Let er wel op, 1 peer per persoon is echt voldoende. Ze zijn door de combinatie met de chocolade namelijk wel machtiger. Serveer er een lekker glaasje rode wijn bij.
Het gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 4 stoofperen
  • 1 liter rode wijn
  • 4 eetlepels fijne suiker
  • sap van een halve citroen
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram pure chocolade
  • 50 gram gepelde pistachenoten


Bereiding:

Schil de stoofperen, maar laat er het steeltje aanzitten. Giet de rode wijn in een pan waar de peren in zitten en doe er de suiker, het citroensap en de kaneelstokjes bij. Breng aan de kook. Zorg wel dat de peren onderstaan.

Splijt het vanillestokje in de lengte, schraap er de zaadjes uit en voeg toe aan de wijn. Leg een deksel op de pan, zet het vuur lager en pocheer de peren tot ze mooi rood van kleur en gaar zijn.

Haal de peren uit de wijn en laat ze lichtjes afkoelen.

Smelt de chocolade, au bain-marie en hak de pistachenoten fijn. Dompel de peren met het uiteinde in de chocolade en in de pistachenoten.  Bewaar het hierna tot gebruik in de koelkast.

Bron: nest koken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten