zaterdag 2 december 2017

Gegrilde zoete aardappelen met pittige korianderdressing

Een aanrader!! Een heerlijk bijgerecht of als onderdeel van een vegetarisch buffet. We vonden het hier zeker niet te pittig, de rode peper kwam precies tot zijn recht in deze combinatie. Als bijgerecht is dit recept geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 4 grote zoete aardappelen
  • olijfolie
  • verse koriander 
  • versgemalen zeezout


Voor de korianderdressing:

  • 1/2 bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte oregano
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 3 lente-uien, in ringetjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel limoensap


Bereiding:

Maak de korianderdressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.

Snij de zoete aardappelen in plakjes en bestrijk ze met olijfolie en strooi er wat versgemalen zeezout overheen. Bak de aardappelen 3 minuten aan elke kant in een hete grillpan. Of anders even in een voorverwarmde oven van 180°C.

Leg de zoete aardappelen op een grote schaal en lepel er de korianderdressing over.
Serveer het warm.

Bron: Nest koken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten