Ingrediënten:
- 4 grote zoete aardappelen
- olijfolie
- verse koriander
- versgemalen zeezout
Voor de korianderdressing:
- 1/2 bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 1/2 bosje koriander, fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakte oregano
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 3 lente-uien, in ringetjes gesneden
- 1 rode chilipeper, ontpit en fijngesneden
- 8 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel limoensap
Bereiding:
Maak de korianderdressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
Snij de zoete aardappelen in plakjes en bestrijk ze met olijfolie en strooi er wat versgemalen zeezout overheen. Bak de aardappelen 3 minuten aan elke kant in een hete grillpan. Of anders even in een voorverwarmde oven van 180°C.
Leg de zoete aardappelen op een grote schaal en lepel er de korianderdressing over.
Serveer het warm.
Bron: Nest koken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten