dinsdag 28 november 2017

Spruitjes met dadels en rode ui

Dadels zijn heerlijk zoet, maar ze passen ook perfect in hartige gerechten. In dit gerecht zijn ze gecombineerd met spruitjes en het resultaat mag er zijn. Het is heerlijk!! Ook met het oog op de kerst is dit een heel mooi bijgerecht bij het diner. Het gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 125 gram gedroogde dadels, ontpit
  • 750 gram spruitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 rode uien
  • 100 ml groentebouillon
  • snufje gemalen komijn
  • snufje gemalen nootmuskaat
  • citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout


Bereiding:

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel en snipper de knoflook. Maak de uien schoon, halveer ze en snijd ze in dunne schijfjes.

Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de spruitjes toe en laat ze 2 minuten meestoven. Blus het dan af met de bouillon en laat het ongeveer 6 à 7 minuten stoven op een matig vuur.

Snijd de dadels in reepjes of in halve partjes, meng ze eronder en laat het 1 minuut mee stoven.
Strooi er als laatste de komijn, nootmuskaat, zout en peper doorheen. Maak het gerecht verder af met een klein beetje citroensap.

Bron: Libelle lekker


Geen opmerkingen:

Een reactie posten