woensdag 14 juni 2017

Mascarponecrème met kersen

Onverwacht bezoek en toch iets creatiefs en een lekker nagerecht op tafel zetten. Dan voldoet dit gerecht aan al je eisen. De kersen zijn natuurlijk ook vervangbaar door andere fruitsoorten zoals aardbeien, frambozen etc. Het gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 300 gram zoete kersen
  • 1/2 limoen
  • 125 gram mascarpone
  • 500 gram magere kwark
  • 100 ml slagroom (lobbig geklopt)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 nippons (chocoladekoekjes met gepofte rijst)

Bereiding:

Was de kersen en laat ze uitlekken. Leg enkele vruchten voor het garneren apart. Ontpit dan de rest van de kersen.

Boen de limoen onder heet water schoon, droog hem af en rasp de schil eraf. Pers de limoen uit. Roer het sap en de schil met de mascarpone, de kwark, de slagroom, de suiker en de vanillesuiker glad. Spatel de kersen erdoorheen.

Halveer 4 nippons diagonaal, hak de rest grof. Serveer de crème met de nippondriehoekjes en de achtergehouden kersen. Bestrooi met de gehakte nippons.

Bron: Foodies





Geen opmerkingen:

Een reactie posten