zondag 25 juni 2017

Gebakken asperges met gember en sesamolie

Helaas, de tijd van de asperges zit er officieel weer op. Nu kun je tegenwoordig toch nog enkele weken langer genieten van de asperges, dus vandaar nog een lekker gerechtje hiermee. Ik zelf had asperges nog nooit op deze manier klaargemaakt, maar het is zeker een aanrader. Het heeft een Aziatisch tintje door het gebruik van gember en de sesamolie. Probeer dit bijgerecht eens een keertje uit!  Als je de hoeveelheden te veel vindt, neem dan gewoon de helft van alle ingrediënten. Het gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 1 kg witte of groene asperges
  • 1 wortel
  • 1-2 eetlepels sesamolie
  • 5-6 eetlepels sojasaus (bijvb: kikkoman)
  • suiker
  • 50 gram verse gember, fijngehakt
  • verse koriander
  • zwarte sesamzaad

Bereiding:

Asperges schillen, de einden er af snijden en schuin in 4 mm dunne schijven snijden. De wortel schillen, in de lengte halveren en ook schuin in schijven snijden.

Sesamolie in een pan verhitten, asperges er in leggen en met wat sojasaus en een flinke snuf suiker kruiden. Wortelschijven en fijngehakte gember erbij doen en al roerbakkend in een pan ongeveer 30 minuten heel heet bakken. Het vuur verlagen, goed garen en met verse koriander en zwarte sesamzaden bestrooien.

Bron: koken voor iedereen.
Naar wens met rijst serveren.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten