Ingrediënten:
- 1 kg witte of groene asperges
- 1 wortel
- 1-2 eetlepels sesamolie
- 5-6 eetlepels sojasaus (bijvb: kikkoman)
- suiker
- 50 gram verse gember, fijngehakt
- verse koriander
- zwarte sesamzaad
Bereiding:
Asperges schillen, de einden er af snijden en schuin in 4 mm dunne schijven snijden. De wortel schillen, in de lengte halveren en ook schuin in schijven snijden.
Sesamolie in een pan verhitten, asperges er in leggen en met wat sojasaus en een flinke snuf suiker kruiden. Wortelschijven en fijngehakte gember erbij doen en al roerbakkend in een pan ongeveer 30 minuten heel heet bakken. Het vuur verlagen, goed garen en met verse koriander en zwarte sesamzaden bestrooien.
Bron: koken voor iedereen.
Naar wens met rijst serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten