Ingrediënten:
- 2 complete bollen knoflook
- 1 theelepel olijfolie
- 100 gram semi zongedroogde tomaatjes op olie (uitgelekt)
- 2 eetlepels olie uit het potje van de tomaatjes
- 35 ml vers citroensap
- 2 eetlepels tahin (sesampasta, verkrijgbaar in de grotere supermarkten)
- 250 gr kikkererwten (uit blik en afgespoeld)
- 2-3 eetlepels water om te verdunnen (is nodig voor de gewenste dikte)
- 1/2 - 3/4 theelepel zeezout
- peper naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de buitenste schillen van de bollen knoflook, maar verwijder niet de schilletjes die om de teentjes zitten. Snij tot 1 cm van de bovenkant van de bollen zodat je de blootgelegde teentjes te zien krijgt.
Zet de bollen elk apart op een stukje aluminiumfolie en besprenkel met de olijfolie. Let op dat alle teentjes wat olie meekrijgen. Verpak de bollen vervolgens in de folie en leg ze op het rooster.
Rooster 35-40 minuten tot de teentjes goudbruin en heel zacht zijn. Laat ze afkoelen.
Pak ze voorzichtig uit en laat verder afkoelen. Knijp zodra ze koud genoeg zijn de knoflook uit de velletjes. Je houdt ongeveer 30 gram knoflook over. Doe de zongedroogde tomaatjes, knoflook, olijfolie, citroensap, tahin en de kikkererwten in een keukenmachine. Laat draaien en schraap zo nodig de zijkanten af. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Is het mengsel te dik meng het dan met wat water tot het de juiste dikte heeft.
Schep de hummus in een mooie kom en serveer het met brood of rauwkost om te dippen.
Bron: simoneskitchen.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten