maandag 3 april 2017

Geroosterde watermeloensalade met pistache en feta

Watermeloen is lekker, gezond en je kunt hem op vele manieren klaarmaken. In dit gerecht wordt de watermeloen gegrild, op deze manier kun je deze salade als voor of als een bijgerecht serveren. Maar probeer ook eens gegrilde watermeloen bij een kaasplankje of als onderdeel bij een bbq, echt heel lekker!

Ingrediënten:
  • 400 gram watermeloen, pitten verwijderd
  • olijfoliespray
  • 1 kleine rode ui, in partjes
  • 2 1/2 eetlepel vergine olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 125 gram gemarineerde feta, uitgelekt
  • 2 1/2 eetlepel pistachenoten, gehakt
  • jonge peterselieblaadjes, ter garnering

Bereiding:

Verhit een geribbelde grillpan op hoog vuur. Snijd de watermeloen in plakken, bespuit ze aan elke kant met olie en gril ze 1 minuut per kant. Leg ze op een bord.

Duw de uienpartjes een beetje uit elkaar, bespuit ze met olie en gril de ui 10 minuten tot deze grilstrepen krijgt.

Klop de vergine olijfolie met de azijn en wat zout en peper tot een vinaigrette. Schep de gegrilde watermeloen en ui om met de feta, pistaches en peterselie. Sprenkel de vinaigrette erover.

Bron: Delicious augustus 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten