Ingrediënten:
- 3 prei
- 1 ui
- olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- peper en zout
- 1,5 dl room
- 4 lente-uitjes
- 1 bosje bieslook
- 2 dl olijfolie
- zout
Bereiding:
Snij het bieslook fijn en mix het fijn met de olijfolie en snufje zout. Laat deze olie dan uitlekken door een hele fijne zeef. En laat het dan rusten.
Snij de preien en ui grof, stoof het aan in een scheutje olijfolie, doe er dan de groentebouillon erbij en breng het aan de kook.
Mix de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Werk de soep af met de room en maak de soep af met een beetje versgemalen peper en zout.
Serveer de soep met de in fijne ringen gesneden lente-ui en met druppels bieslookolie.
Bron: nest, febr 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten