Ingrediënten:
- 3 grote rauwe bieten
- sap van 1/2 grote citroen
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- zeezout
- extra vergine olijfolie
- liefst wat oudere balsamicoazijn
- optioneel balsaminoparels, ter garnering
- licht geroosterde pijnboompitjes ter garnering
voor de vulling:
- 200 gram zachte geitenkaas
- handje walnoten, fijngehakt
- blaadjes van 1 takje verse tijm
- fijngesneden verse bieslook naar smaak
Bereiding:
Snijd de uiteindes van de bieten en schil ze. Snijd ze daarna met behulp van een mandoline in dunne plakken. Gebruik een koekjesuitsteker in hartvorm om de plakken biet in valentijnsravioli om te toveren.
Meng het citroensap, de olijfolie en een snuf zout in een grote kom. Voeg de bietenhartjes toe en schep voorzichtig om zodat alle hartjes voorzien zijn van een laagje van de citroenmix. Laat de hartjes 1,5 - 2 uur marineren.
Prak voor de vulling de geitenkaas met de stukjes noot, de tijm en bieslook tot een smeuiïg geheel. Leg het bietenhartje op een mooie schaal en lepel wat geitenkaasvulling in het midden. Leg er een bietenhartje bovenop. Ga zo door tot de hartjes op zijn.
Druppel er wat extra vergine olijfolie en balsamicozijn over en maak af met een klein beetje extra zout en wat geroosterde pijnboompitjes. Mocht je balsamicoparels hebben, leg deze dan als garnering erbij. Ze zijn heerlijk bij dit gerecht.
Direct serveren.
Bron: Amber Albarda
Geen opmerkingen:
Een reactie posten