maandag 2 januari 2017

Salsa verde

Salsa verde betekent letterlijk groene saus. Het is een klassieke saus waar iedereen zijn eigen versie op heeft gemaakt. Deze heerlijke groene kruidensaus kun je gebruiken als marinade, maar is vooral lekker bij gegrild vlees, gevogelte, gekookte aardappelen of bij geroosterde groenten.

Ingrediënten:
  • 100 gram peterselie, zonder takjes
  • 1 handvol fijngesneden bieslook
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/4 kleine rode ui, fijn gehakt
  • 1 klein blikje ansjovis, uitgelekt

Bereiding:

Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde saus. Salsa verde is ongeveer een week houdbaar in de koelkast en kan ook ingevroren worden.

Bron: Annabel Langbein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten