Deze salade is voor 1 persoon, maar je kunt het natuurlijk heel gemakkelijk aanpassen.
Ingrediënten:
- 100 gram haricots verts of dunne sperziebonen
- 1/2 teen knoflook
- 3 verse muntblaadjes
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 70 gram stevige geitenkaas
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Kook de sperziebonen in kokend water met zout beetgaar.
Hak ondertussen de knoflook en de muntblaadjes samen fijn en doe ze in een grote schaal. Roer de olijfolie en het citroensap erdoor tot het een gladde, goed vermengde saus is.
Giet de bonen af en doe ze in een schaal met de dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep alles om tot de bonen goed met de dressing bedekt zijn.
Schep de salade op een schaal, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi de salade met de pijnboompitten. Geef er eventueel een stukje warm knapperig brood bij.
Bron: Gino DÁcampo, Magnifico
Geen opmerkingen:
Een reactie posten