vrijdag 6 januari 2017

Rauwe paprikasalade met pecannoten en zwarte sesamdressing

Paprika's zijn er in alle kleuren, dus spelen we in dit gerecht met de grote variatie die er voortaan te krijgen is. Door het gebruik van sesam, schenkstroop en rijstazijn krijg je een heel lekkere dressing. Het gerecht is voor 4 personen en is zeker niet moeilijk te maken.

Ingrediënten:
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 1 eetlepel schenkstroop
  • 2 eetlepels sesamolie
  • rijstazijn
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels zwart sesamzaad
  • 75 gram pecannoten
  • 300 gram snackpaprika's

Bereiding:

Roer de dijonmosterd, de schenkstroop en de sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met rijstazijn, zout en peper. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

Snijd de pecannoten in reepjes. Halveer de snackpaprika's en verwijder de zaadlijsteen. Was de paprika's en snijd ze in ringen en reepjes.

Meng vlak voor het serveren de paprika met de dressing. Verdeel de salade over een schaal en strooi er het overige sesamzaad over.

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten