Ingrediënten:
- 220 gram fijne kristalsuiker
- 2 eiwitten
- 250 gram dikke Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 125 ml slagroom. met 1 theelepel vanille-extract,
- amaretti koekjes, voor erbij
Gekruide kersensaus:
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 80 ml cranberrysap
- 1 kaneelstokje
- 2 anijssterren
- 375 gram verse of diepvries kersen
- 1 1/2 theelepel maïzena
Bereiding:
Begin minimaal een dag van te voren met dit recept. Verwarm in een pan de fijne kristalsuiker en 250 ml water op laag vuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur nu middelhoog en laat de siroop 5 minuten zachtjes iets inkoken.
Klop intussen in een kom de eiwitten met de mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg al kloppend de hete siroop in een dun straaltje toe en blijf kloppen tot de schuimmassa koud is.
Roer in een grote kom de yoghurt en het citroensap door elkaar. Spatel de geklopte slagroom erdoor, gevolgd door het eiwitschuim. Stort het ijsmengsel in een terrinevorm of een vierkante taartvorm van 2 liter inhoud. Bekleed dit met plasticfolie en laat het een nacht invriezen.
Doe voor de gekruide kersensaus de suiker en het cranberrysap in een kleine pan, zet op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Voeg het kaneelstokje, de anijssterren en de kersen toe en laat alles 5-6 minuten koken tot het sap uit de kersen loopt.
Roer de maïzena in een kommetje glad met 2 eetlepels koud water en roer het door de saus. Laat deze in 1 minuut licht binden. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Til de parfait met behulp van de plasticfolie uit de vorm op een plank. Snijd de parfait in plakken of blokjes. Besprenkel ze met de gekruide kersensaus en verkruimel de amaretti erover.
Bron: Delicious.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten