De soep is bedoeld voor ongeveer 6 personen.
Ingrediënten:
- 1,3 liter groentebouillon
- 300 gram geschilde aardappels in stukjes
- 100 gram doperwten
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 125 gram rucola, gesneden
- 100 gram verse spinazie
- 1 eetlepel gesneden dragon
- 2 eetlepels crème fraîche
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook en kook in 10-12 minuten de aardappelstukjes, doperwten en lente-ui erin gaar.
Voeg vervolgens de rucola en spinazie toe. Breng de soep weer aan de kook, laat het geheel 1 minuut doorkoken en voeg de dragon en de crème fraîche toe.
Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Breng indien nodig de soep verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en serveer eventueel met wat extra crème fraîche erop.
Bron: Elle eten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten