donderdag 3 november 2016

Kastanje chocoladetaart

Noten en kastanjes zijn een ware beloning van moeder natuur als de herfst om de hoek komt kijken.
Voeg er nog wat chocolade aan toe en je hebt een geweldige smaakcombinatie. De taart is heel geschikt om deze al een dag eerder te maken, de smaken worden hierdoor alleen maar beter. Aan een klein puntje heb je al genoeg, hij vult namelijk goed, dus je kunt met deze taart een grote groep mensen blij maken.

Ingrediënten:
  • 500 vacuüm verpakte kastanjes
  • 150 gram melkchocolade
  • 100 gram blanke amandelen of geroosterde hazelnoten
  • 125 gram zachte boter
  • 250 gram kristalsuiker
  • 5 grote eieren, gesplitst
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels cognac

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kastanjes in een pan, giet er de melk overheen. Breng de melk aan de kook en laat de kastanjes zachtjes in 15 minuten gaarkoken. Giet ze af en gooi de melk weg.

Hak de chocolade en de noten grof in een keukenmachine. Voeg de kastanjes toe en hak alles fijn tot een mooie gladde puree. Doe de puree in een schaal.

Meng nu de boter samen met de suiker romig. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe zodat er een mooie gladde massa ontstaat. Roer er de cognac en de geraspte citroenschil er doorheen. Mix de puree door het botermengsel.

Klop de eiwitten stijf. Schep dan eerst 1 flinke opscheplepel door het kastanje boter mengsel en meng goed. Voeg nu de rest van het eiwit toe , schep het eiwit er doorheen, zodat het mooi luchtig wordt.

Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bebloem deze daarna. Schep het kastanje puree boter mengsel in de vorm. Zet nu de taart 50-55 minuten in de oven.  Controleer op tijd met behulp van een houten prikker of de taart goed is.

Bron: www.homecookingdept.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten