woensdag 26 oktober 2016

Spinnenwebsoep

Een griezelig lekkere soep!  Zeker niet moeilijk te maken en daarnaast ook nog eens supergezond.
De soep is voor 4 personen.

Ingrediënten:

voor de rauwe peterselieolie:
  • 2 grote bosjes platte peterselie
  • 125 ml walnootolie of extra vergine olijfolie

Voor de soep:
  • 1 grote bloemkool
  • 1 prei
  • klontje boter
  • 500 ml groentebouillon, plus 250-450 ml extra
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Begin eerst met de peterselieolie. Doe de peterselie en de olie in een blender en voeg naar smaak wat zout toe. Maal stevig door totdat het een smeuïg, glad geheel is. Giet de olie door een fijne zeef, eventueel met een kaasdoek erin als de zeef niet fijn genoeg is. Laat het geheel goed uitlekken, je houd nu een mooie heldere diepgroene olie over.

Doe de olie in een plastic knijpflesje (of een diepvrieszakje dat je dichtknoop en waar je een piepklein gaatje in  de punt van de onderkant prikt).

Snijd de bloemkool in stukken en de prei in ringen. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preiringen glazig. Voeg de bloemkool en bouillon toe met wat zout en peper en laat 5-7 minuten pruttelen, laat de bloemkool niet te zacht worden anders verlies je teveel voedingsstoffen.
Haal de pan van het vuur.

Doe alles in de blender en pureer met de extra bouillon tot een romig soeptextuur. Mocht je de soep nog steeds te dik vinden, kun je er gewoon wat extra bouillon aan toevoegen.
Serveer de soep in diepe borden of soepkommen.

Maak met de peterselieolie een spinnenweb op de soep: teken met het flesje een aantal cirkels van klein naar groot op de soep. Trek met een houten prikker vervolgens een aantal lijnen van het midden van de cirkel naar buiten zodat het een spinnenweb wordt. Strooi er naar smaak nog wat versgemalen zwarte peper overheen en serveer het meteen.

Bron: Amber Albarda, gezond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten