dinsdag 8 november 2016

Gebakken avocado met zalm en ei

Een heel verrassend gerechtje, dat ook nog eens supergezond en heerlijk is. Je kunt het als ontbijt of als lunch klaarmaken. De zalm is niet verplicht maar geeft wel net iets meer aan dit gerechtje.
Persoonlijk had ik voldoende aan een halve avocado maar voor de liefhebbers kun je een hele avocado per persoon tellen.

Ingrediënten:
  • 2 rijpe avocado's
  • 125 gram gerookte zalm in dunne plakken
  • 4 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 100 gram gemengde jonge bladsla
  • 3-4 takjes dille

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 125°C. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Verdeel de zalm over de avocadohelften en druk de zalm aan in de holte van de pit. Zet de avocadohelften eventueel in de holtes van een muffinbakblik zodat ze goed blijven staan.

Breek de eieren per stuk in een kopje en schenk steeds 1 ei voorzichtig in de holte van een avocadohelft. Bestrooi met zout en peper. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.

Klop de witte wijnazijn, zout en peper door elkaar. Klop de olie erdoorheen. Pel en snipper de sjalot en klop hem door de vinaigrette. Was de sla en laat hem goed uitlekken. Was de dille, schud hem droog en hak hem fijn. Meng de sla en dille met de vinaigrette. Leg de gebakken avocado op de salade.

Bron: Koken en genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten