zondag 9 oktober 2016

Zongedroogde tomatenpesto met amandelen

Eigengemaakte pesto is zo lekker en snel te maken. Ander voordeel is dat je hem ook nog eens van te voren kan klaarmaken. In het recept worden gedroogde zongedroogde tomaten gebruikt. Ik pak zelf meestal de zongedroogde tomaten in olie. Laat deze dan wel een beetje uitlekken ( let op: deze hoeven niet meer geweekt te worden) en vervang een deel van de olie dan door de opgevangen olie van de tomaten.

Ingrediënten:
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 75 gram blanke amandelen, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1,5 dl olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding:

Doe de tomaten in een kom, zet ze onder kokend water en laat ze 30 minuten weken, tot ze zacht zijn. Doe de amandelen in een droge koekenpan en verhit ze zacht tot ze lichtbruin beginnen te worden, schud de pan regelmatig.

Hak de amandelen fijn in een keukenmachine. Laat de tomaten goed uitlekken en doe met de knoflook, de helft van de olie en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine.

Meng alles tot een dikke pasta, schraap het mengsel indien nodig van de zijkanten van de mengkom. Voeg de rest van de olie toe en meng alles glad. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt deze saus in een afgedekte bak 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

Bron: pasta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten