Ingrediënten:
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 75 gram blanke amandelen, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1,5 dl olijfolie
- 25 gram Parmezaanse kaas
- zout en peper
Bereiding:
Doe de tomaten in een kom, zet ze onder kokend water en laat ze 30 minuten weken, tot ze zacht zijn. Doe de amandelen in een droge koekenpan en verhit ze zacht tot ze lichtbruin beginnen te worden, schud de pan regelmatig.
Hak de amandelen fijn in een keukenmachine. Laat de tomaten goed uitlekken en doe met de knoflook, de helft van de olie en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
Meng alles tot een dikke pasta, schraap het mengsel indien nodig van de zijkanten van de mengkom. Voeg de rest van de olie toe en meng alles glad. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt deze saus in een afgedekte bak 3-4 dagen in de koelkast bewaren.
Bron: pasta
Geen opmerkingen:
Een reactie posten