donderdag 13 oktober 2016

Rode bietensalade met bramen

Op deze manier is het gewoon een feest om bietjes te mogen eten. Bieten en bosvruchten is een gouden combinatie. Je bord straalt werkelijk een mooi herfsttafereeltje uit en je proeft de zon in je mond. Het gerecht is makkelijk en je kunt het opdienen als lunch met wat brood, als voorgerecht of als een lekker bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Het gerecht is bedoeld voor twee personen. Wel even in de gaten houden voor welke gang je het gaat gebruiken. Je kunt de ingrediënten heel makkelijk aanpassen.

Ingrediënten:
  • 2 flinke voorgekookte rode bieten
  • 125 gram gemengde sla, mesclun
  • 100 gram milde blauwaderkaas (of geitenkaas)
  • 125 gram bramen
  • 125 gram blauwe bessen
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse bladpeterselie
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

Zorg dat de kaas, het fruit en de bietjes op kamertemperatuur zijn. Dit haalt namelijk de zoete smaak van deze ingrediënten naar boven. Doe de sla in een mooie grote schaal. Haal de blaadjes van de oregano en bladpeterselie en meng deze door de sla.

Snij de bietjes in hele dunne plakjes en leg ze verspreid door de sla. Was de bramen en bessen, laat ze goed uitlekken en verdeel ze over de salade.

Breek stukjes kaas af van de blauwaderkaas en verdeel deze ook over de salade.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze mooi lichtbruin zijn. Verdeel deze dan ook over de salade.

Maak tenslotte de dressing door rode wijnazijn te mengen met de olijfolie. Snijd het sjalotje heel fijn en roer door het azijnmengsel. Breng het eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
De rode wijnazijn is ook te vervangen door een sherry azijn.

Bron: www.homecookingdept.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten