Ingrediënten:
- 3-4 courgettes
- 100 gram boter
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- rasp en sap van 1 (bio) citroen
- 40 gram appelkappertjes
- 2 grote bollen buffelmozzarella, in stukken gescheurd
- 6 dunne plakken prosciutto, in repen
Bereiding:
Maak met een juliennerasp of spiraalsnijder lange dunne spaghettisliertjes van de courgette.
Smelt de boter met de olie in een kleine koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze voor ongeveer 1 minuut. Voeg de citroenrasp en citroensap toe. Neem de pan van het vuur.
Blancheer de courgettini 1 minuut in een grote pan met licht gezouten water. Giet deze af.
Schep de courgettini om met de helft van de citroenboter, schep deze op de borden en verdeel de appelkappertjes, mozzarella, prosciutto en de rest van de citroenboter erover.
Serveer meteen.
Bron: Delicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten