maandag 3 oktober 2016

Courgetti met citroenboter

Courgetti is spaghetti maar dan gemaakt van courgette! Een heel eenvoudig gerecht maar door de toevoeging van mozzarella, prosciutto en appelkappertjes worden je smaken aangenaam geprikkeld. Het gerecht is geschikt als hoofdgerecht maar als lunchgerecht doet hij zeker niet onder. Wil je een keer heel snel klaar zijn, dan worden er in de grotere supermarkten deze courgettesliertjes al kant en klaar verkocht.

Ingrediënten:
  • 3-4 courgettes
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • rasp en sap van 1 (bio) citroen
  • 40 gram appelkappertjes
  • 2 grote bollen buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  • 6 dunne plakken prosciutto, in repen

Bereiding:

Maak met een juliennerasp of spiraalsnijder lange dunne spaghettisliertjes van de courgette.

Smelt de boter met de olie in een kleine koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze voor ongeveer 1 minuut. Voeg de citroenrasp en citroensap toe. Neem de pan van het vuur.

Blancheer de courgettini 1 minuut in een grote pan met licht gezouten water. Giet deze af.

Schep de courgettini om met de helft van de citroenboter, schep deze op de borden en verdeel de appelkappertjes, mozzarella, prosciutto en de rest van de citroenboter erover.

Serveer meteen.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten