vrijdag 30 september 2016

Salade van vijgen, pecorino en walnoot

Een heerlijke salade! De combinatie van verse vijgen met de zoute kaas en de stroopachtige balsamicoazijn  is echt overheerlijk. De pecorino is te koop bij een goede kaaswinkel of delicatessenzaak. Het is een voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 4 vijgen
  • 100 gram gemengde jonge slablaadjes
  • 300 gram jonge, verse pecorino of feta
  • 75 gram walnoten, gebroken
  • extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels stroperige, gerijpte balsamicoazijn
  • handje vol muntblaadjes, grof gescheurd
  • zwarte peper

Bereiding:

Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd deze in kwarten. Doe de slablaadjes en vijgen in een grote schaal of verdeel het over 4 kleine schaaltjes.

Verkruimel de kaas over de sla en bestrooi met de gebroken walnoot. Schenk een mooie scheut olijfolie over de salade, gevolgd door de balsamicoazijn. Bestrooi met flink wat zwarte peper en verdeel de gescheurde munt er nu over.
Serveer direct.

Bron: uit het kookboek Sirocco van Sabrina Ghayours



Geen opmerkingen:

Een reactie posten