dinsdag 27 september 2016

Raïta

Raïta is een combinatie van yoghurt, munt en komkommer en komt oorspronkelijk uit India. Een raïta is een heel verfrissend bijgerecht voor pittige gerechten maar kan ook heel goed geserveerd worden als dip met papadums of bij een broodje shoarma.

Ingrediënten:
  • 1 grote komkommer, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd en in dunne boogjes gesneden
  • 2,5 dl yoghurt
  • 1 theelepel fijne tafelsuiker
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, in dunne ringetjes
  • een flinke handvol gehakte muntblaadjes
  • het sap van een 1/2 limoen
  • zout
  • geroosterde komijnzaadjes
  • chilipoeder

Bereiding:

Doe de komkommer in een kom. Klop de yoghurt en suiker door elkaar en voeg de chilipeper, muntblaadjes en het limoensap toe. Voeg zout naar smaak toe en giet het mengsel over de komkommer.

Meng alles goed en zet de raïta tot gebruik in de koelkast. Bestrooi de raïta vlak voor het serveren met komijnzaad en chilipoeder.

Eenvoudig maar erg lekker!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten