maandag 22 augustus 2016

Pruimencake

Een cake die zeker de moeite waard is om een keertje klaar te maken. De smaak van de cake is licht kruidig door het gebruik van kardemonpoeder en de rasp van de sinaasappel. Geloof mij maar deze cake ga je vaker klaarmaken.

Ingrediënten:
  • 205 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel kardemonpoeder
  • 70 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 1/2 theelepel vanille-extract
  • 6-8 pruimen, door de helft en ontpit

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een vierkant bakblik van 20 cm in en bekleed met bakpapier.

Meng de bloem, bakpoeder, zout en kardemonpoeder in een kom. Klop met de mixer de boter 3 minuten zacht en romig. Voeg de suiker toe en mix nog 2 minuten. Voeg nu èèn voor èèn  de eieren toe en mix na ieder ei minstens 1 minuut.

Voeg de zonnebloemolie, de sinaasappelrasp en het vanille-extract toe en mix op medium snelheid alles goed door. Voeg de droge ingrediënten toe en mix het geheel tot het goed gemengd is.

Verdeel het deeg in de bakvorm en maak het glad. Verdeel de pruimen over het deeg in vier rijen van vier. Duw de pruimen een beetje aan. Zet de vorm in een voorverwarmde oven en bak de cake 40 minuten, tot de cake er mooi bruin uitziet en een satèprikker er schoon en droog uitkomt.

Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Bron: Baking from my home to yours, Dorie Greenspan


 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten