donderdag 11 augustus 2016

Doperwtenkoekjes met krokante pancetta en zoete chilisaus

Een luchtig,gezond en verrassend voorgerecht of lunchgerecht. Het is heel gemakkelijk om te maken en je vrienden of familie zullen onder de indruk zijn, met het serveren van dit gerecht. Het recept is bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 120 gram diepvriesdoperwten
  • 3 eieren
  • 240 gram verse ricotta, uitgelekt
  • 35 gram bloem
  • zeetzout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie en beetje extra om te bakken
  • 4 bosuitjes, fijngehakt
  • 8 ronde plakken pancetta
  • zoete chilisaus
  • klein potje zure room
  • evt wat groene garnering

Bereiding:

Kook de diepvriesdoperwten in een pan met kokend water met zout voor ongeveer 2 minuten. Giet ze af, dompel ze kort in koud water en laat ze goed uitlekken.

Doe de eieren met de ricotta, bloem en olie in de kom van een keukenmachine. Voeg zeezout en peper naar smaak toe en mix alles glad. Giet het beslag in een kom en roer de doperwten en bosuitjes erdoor. Mocht het beslag te dik zijn, dan verlengen met wat water. De dikte moet vergelijkbaar zijn als pannenkoekenbeslag. Laat het beslag nu voor 30 minuten rusten.

Verhit ondertussen de grill voor op de hoogste stand. Leg de plakken pancetta op een bakplaat, schuif deze onder de grill en laat ze krokant en goudbruin worden. Laat het spek op keukenpapier uitlekken en houd het warm.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoogvuur. Schep een royale lepel beslag in de pan en bak het 1-2 minuten tot de onderkant goudbruin is. Keer het pannenkoekje om en bak ook de andere kant 1-2 minuten. Houd het warm en bak de overige pannenkoekjes op dezelfde manier.

Leg de pannenkoekjes op elkaar op een serveerschaal en serveer ze met de chilisaus, zure room en wat garnering.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten