Het recept is bedoeld voor 8 personen.
Ingrediënten:
- 300 gram naturel chocoladekoekjes of chocoladecake.
- 80 gram gesmolten boter, afgekoeld
- 250 gram verse roomkaas, op kamertemperatuur
- 220 gram chocolade pasta, bijv. Nutella
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eetlepels amaretto
- 500 ml slagroom
- geschaafde chocolade en gehakte geroosterde hazelnoten, ter garnering
- leuke glazen potjes
Bereiding:
Maal de koekjes of cake in een keukenmachine tot kruim. Roer ze door de boter tot ze goed zijn gemengd en verdeel het mengsel over de glazen potjes en druk het iets aan.
Roer in een keukenmachine de verse roomkaas met de hazelnootpasta, vanille en amaretto glad. Schep het mengsel in een kom. Klop 300 ml slagroom tot er zachte pieken ontstaan en spatel de room luchtig door het roomkaasmengsel tot alles goed is gemengd. Schep de massa op de koekjesbodem van de glaasjes en laat dit 4 uur in de koelkast opstijven.
Klop vlak voor het serveren de overgebleven 200 ml slagroom tot er zachte pieken ontstaan en schep de room over het roomkaasmengsel, garneer met de geschaafde chocolade en geroosterde hazelnoten.
Bron: Delicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten