donderdag 28 juli 2016

Chocolade-hazelnoot-kwark mousse

Een heerlijk chocolade toetje. Als variatie kun je dit toetje ook in een glazen potje serveren, ze zijn dan ook nog eens heel gemakkelijk om mee te nemen op een picknick!
Het recept is bedoeld voor 8 personen.

Ingrediënten:
  • 300 gram  naturel chocoladekoekjes of chocoladecake.
  • 80 gram gesmolten boter, afgekoeld
  • 250 gram verse roomkaas, op kamertemperatuur
  • 220 gram chocolade pasta, bijv. Nutella
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels amaretto
  • 500 ml slagroom
  • geschaafde chocolade en gehakte geroosterde hazelnoten, ter garnering
  • leuke glazen potjes

Bereiding:

Maal  de koekjes of cake in een keukenmachine tot kruim. Roer ze door de boter tot ze goed zijn gemengd en verdeel het mengsel over de glazen potjes en druk het iets aan.

Roer in een keukenmachine de verse roomkaas met de hazelnootpasta, vanille en amaretto glad. Schep het mengsel in een kom. Klop 300 ml slagroom tot er zachte pieken ontstaan en spatel de room luchtig door het roomkaasmengsel tot alles goed is gemengd. Schep de massa op de koekjesbodem van de glaasjes en laat dit 4 uur in de koelkast opstijven.

Klop vlak voor het serveren de overgebleven 200 ml slagroom tot er zachte pieken ontstaan en schep de room over het roomkaasmengsel, garneer met de geschaafde chocolade en geroosterde hazelnoten.

Bron: Delicious

Geen opmerkingen:

Een reactie posten