vrijdag 8 juli 2016

Lamsburgers met feta

Een heerlijke burger. De gesmolten stukjes feta in het vlees zorgen voor een aangename smaakverrassing. De aiolï maakt de burger helemaal af! Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 1/2 eetlepel rodebessengelei
  • 35 gram vers broodkruim
  • 2 eetlepels oreganoblaadjes, fijngehakt
  • 1 ei
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • 2 grote tomaten, in dikke plakken
  • 4 broodjes, opengesneden
  • 100 gram kant-en-klare aiolï
  • rucola

Bereiding:

Meng het gehakt, gelei, broodkruim, oregano, ei, feta, zout en peper in een kom. Maak er 4 gelijke hamburgers van en bestrijk ze met een beetje olie.

Verwarm op matig vuur een antiaanbakpan. Bak de hamburgers 5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Zet ze apart en houd het even warm.

Veeg de pan schoon en draai het vuur hoog. Bestrijk de tomaten met olie en bak ze in 1-2 minuten per kant mooi bruin.

Besmeer de ene helft van de broodjes met aiolï , leg op elk broodje een beetje rucola, een hamburger en plakken tomaat en tot slot de andere helft van het broodje. Direct serveren.

Bron: Donna Hay, Simple Dinners

Geen opmerkingen:

Een reactie posten