vrijdag 15 juli 2016

Griekse saladespiesen

Door net iets anders om te gaan met wat bekende ingrediënten, krijg je een heel lekker, gezond en eenvoudig hapje dat er altijd ingaat. Maak ook eens een hele schaal voor bij een buffet of een bbq.
Ik heb met deze ingrediënten, in totaal 16 spiesjes van kunnen maken.

Ingrediënten:
  • 100 gram feta
  • 3 eetlepels roomkaas
  • fijn geraspte schil van 1/2 citroen
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/4 komkommer
  • 16 cherrytomaatjes
  • 16 muntblaadjes
  • beetje olijfolie

Bereiding:

Meng de feta, roomkaas, citroenrasp en peper en vorm er balletjes van ter grootte van een kers. Snijd de komkommer in 1 cm dikke plakken en snijd elke plak in kwarten.

Prik de cherrytomaatjes aan kleine spiesjes, gevolgd door een stukje komkommer, een muntblaadje en een fetaballetje.

Bestrooi met zwarte peper en besprenkel er een beetje olijfolie over.

Bron: Annabel Langbein, food en fun



Geen opmerkingen:

Een reactie posten