Ingrediënten:
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel dijonmosterd
- 2 eetlepels appelazijn
- 80 ml extra virgine olijfolie
- 300 gram groene asperges, geblancheerd
- 3 sinaasappels, gepeld, partjes tussen vliesjes uitgesneden
- 25 gram rucola
- 75 gram bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 50 gram panko, (Japans broodkruim)
- 20 gram geraspte parmezaan
- 300 gram halloumi, uitgelekt in dikke driehoekjes
- evt extra verse kruiden om te garneren.
Bereiding:
Klop in een kom de honing, mosterd, azijn en olijfolie door elkaar. Vermeng in een andere kom de asperges met de sinaasappelpartjes en rucola.
Doe de bloem en het ei in diepe afzonderlijke borden. Vermeng het broodkruim en de parmezaan in een derde bord. Haal de plakken halloumi eerst door de bloem, wentel ze in het ei en dan door het broodkruimmengsel. Laat de paneerlaan 15 minuten in de koelkast opstijven.
Verhit 1 cm olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de plakken halloumi, in 1 minuut aan elke kant goudbruin en knapperig.
Meng voor het serveren de dressing door de salade en schik de halloumi en verse kruiden erop.
Bron: Delicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten