dinsdag 5 juli 2016

Asperges met verkruimelde halloumi

Ik had nog nooit halloumi gegeten maar echt het is zeker een aanrader. Halloumi is een zoute kaas uit Cyprus die gemaakt wordt van een mengsel van geiten- en schapenkaas. Soms wordt er ook wat koemelk aan toegevoegd. De kaas heeft een heel hoog eiwitgehalte en heeft een stevig structuur. De kaas is heel geschikt om te bakken of te grillen en krijgt zo meer smaak: knapperig van buiten en wat zacht van binnen. Deze kaassoort is steeds meer te vinden in onze supermarkten anders is hij te koop in een Midden-Oosterse supermarkt. Dit recept is bedoeld voor 4 personen als lunch of voorgerecht. Een heerlijke combinatie van verse asperges, sinaasappel en de gebakken kaas.

Ingrediënten:
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 80 ml extra virgine olijfolie
  • 300 gram groene asperges, geblancheerd
  • 3 sinaasappels, gepeld, partjes tussen vliesjes uitgesneden
  • 25 gram rucola
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 gram panko, (Japans broodkruim)
  • 20 gram geraspte parmezaan
  • 300 gram halloumi, uitgelekt in dikke driehoekjes
  • evt extra verse kruiden om te garneren.

Bereiding:

Klop in een kom de honing, mosterd, azijn en olijfolie door elkaar. Vermeng in een andere kom de asperges met de sinaasappelpartjes en rucola.

Doe de bloem en het ei in diepe afzonderlijke borden. Vermeng het broodkruim en de parmezaan in een derde bord. Haal de plakken halloumi eerst door de bloem, wentel ze in het ei en dan door het broodkruimmengsel. Laat de paneerlaan 15 minuten in de koelkast opstijven.

Verhit 1 cm olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de plakken halloumi, in 1 minuut aan elke kant goudbruin en knapperig.

Meng voor het serveren de dressing door de salade en schik de halloumi en verse kruiden erop.

Bron: Delicious

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten