Een aanrader als klein gebakje of als onderdeel bij een high tea. Het recept is goed voor 8 stuks.
Ingrediënten:
- 250 gram kant-en-klaar bladerdeeg, ontdooid als het uit de vriezer komt
- 5 eetlepels citroenjam
- 300 ml crème fraîche
- 400 gram verse frambozen
- poedersuiker, om te bestuiven
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg tot een dikte van 5 mm uit en snijd het bij tot een rechthoek van ongeveer 30 x 15 cm. Snijd het deeg in acht gelijke vierkantjes en leg die op een licht ingevette bakplaat.
Bak ze ongeveer 10 in een voorverwarmde oven tot ze goudgeel en gerezen zijn. Laat het afkoelen op een rooster.
Neem een kartelmes en snijd elk rechthoek doormidden zodat je 16 stukjes hebt. Leg acht stukjes op een schaal. Meng de citroenjam met de crème fraîche en besmeer daarmee de bovenkant. Leg er frambozen op en een tweede plakje bladerdeeg.
Bestuif met poedersuiker en dien het op.
Bron: High tea party
Geen opmerkingen:
Een reactie posten