Ikzelf heb dit keer het gerecht klaargemaakt op de grill (zie foto).
Ingrediënten:
- 2 bosjes koriander, blaadjes geplukt en steeltjes gehakt
- 1 bosje bladpeterselie, steeltjes gehakt
- 3 teentjes knoflook, grof gesneden
- 50 gram verse gemberwortel, geschild en grof gesneden
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 groene peper, grof gesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 limoenblaadjes (djeroek poeroet) fijngesneden
- rasp en sap van 2 limoenen
- 6 kippendijen
Mangosalsa:
- 2 verse mango's
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels fijn gehakte korianderblaadjes
- 1 theelepel gehakte rode Spaanse peper
- zout en zwarte peper
Bereiding:
Maal de koriander- en peterseliesteeltjes, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en limoensap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Laat de kip afgedekt minstens twee uur of liever de hele nacht marineren in de koelkast.
Snijd de mango's in kleine blokjes, doe ze met de chilisaus, limoensap, koriander en de Spaanse peper in een kom. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat extra zout en peper toe. Deze salsa is nu al klaar en blijft in de koelkast 12 uur goed.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 30-35 minuten gaar in de oven, keer ze halverwege de baktijd wel een keertje om.
Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten