zondag 19 juni 2016

Salade met granaatappel, venkel en gekaramelliseerde walnoten

Een heerlijke salade met het knapperige van de venkel, het bittertje van de radicchio, het zoet van de walnoten en een friszuurtje van de granaatappel. Het gerecht is heel geschikt als  bij- of voorgerecht, voor 4 personen maar je kunt het heel goed aanpassen naar eigen behoefte.

Ingrediënten:
  • 1 kleine radicchio, in fijne reepjes
  • 50 gram rucola
  • 1 grote venkelknol, in dunne plakjes

Gekaramelliseerde walnoten:
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 200 gram walnoten, geroosterd in een droge koekenpan 

Dressing:
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 theelepel honing

Bereiding:

Verwarm voor de gekaramelliseerde walnoten de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de suiker met 60 ml water in een pan op laag vuur en roer tot de suiker oplost. Zet het vuur hoog, breng het mengsel aan de kook en kook het, zonder te roeren, 5 minuten tot het een goudkleurige karamel is.

Neem van het vuur, voeg de chilivlokken en walnoten toe en roer tot de walnoten met een laagje bedekt zijn. Stort de noten op de bakplaat en bak ze nog 5 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Zet het weg om helemaal te laten afkoelen en breek de noten dan in stukken.

Meng de salade-ingrediënten in een grote kom met de walnoten. Klop met een garde de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de dressing door de salade.

Bron: Delicious 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten