Het recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 24 witte AA-asperges
- 4 eieren
- 1 scheutje azijn
- 160 gram roomboter
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding:
Schil de asperges van de kop naar de voet en breek het harde uiteinde af op 2 cm. Kook de asperges mooi gaar in 6 minuten. Laat ze uitlekken op een aspergeschaal.
Kook ondertussen de eieren hard in 8 minuten in gezouten water met een scheutje azijn. Spoel ze af onder koud stromend water en pel de eieren. Plet ze met behulp van een vork fijn.
Smelt de boter en schep er het vetgehalte af zonder het melkgedeelte. Doe de geklaarde boter, geplette eieren, nootmuskaat en gehakte peterselie in een kommetje en houd het even warm op een klein vuurtje. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
Leg de asperges op een groot, warm bord en lepel de saus over de uiteinden van de asperges.
Als bijgerecht kun je kiezen voor verse krieltjes, beenham, zalm of een witvis.
Bron: njam!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten