zaterdag 18 juni 2016

Caraïbische soep

Een exotische pittige crème soep op basis van bananen en kokosmelk. Het is een verrassende soep die eenvoudig te maken is. De pittigheid kun je zelf doseren door meer of minder Spaanse peper en meer of minder kerriepoeder te gebruiken.

Ingrediënten:
  • 2 klein gesneden uien
  • 2 stengels bleekselderij in schijfjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 Spaanse peper
  • 25 gram gember
  • 3 bakbananen, in plakjes
  • 1 kleine verse ananas, in blokjes
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 liter bouillon (kip of groente)
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1/2 theelepel kerriepoeder, of naar eigen smaak
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels sesamolie

Bereiding:

Schil en snijd de knoflook, gember en Spaanse peper in plakjes.  Neem nu een grote pan en doe er de sesamolie in en verhit deze een beetje. Voeg nu de ui, bleekselderie, wortel, bananen en 3/4 deel van de ananas, knoflook, gember en Spaanse peper bij de sesamolie. Fruit het geheel een beetje aan in de sesamolie.

Bestrooi er naar smaak kerriepoeder over en voeg er dan de sinaasappelsap toe. Voeg nu de bouillon en de kokosmelk toe en de eetlepel chilisaus. Laat het geheel op een lage temperatuur 20 tot 25 minuten sudderen.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg naar smaak nog wat extra zout, peper of kerriepoeder toe.
Mocht je de soep te dik vinden dan kun je deze wat aanlengen met wat extra heet water of bouillon.

Versier de soep met wat verse ananasblokjes en wat blaadjes van de bleekselderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten