Ingrediënten:
- 1 eetlepel olie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 15 gram bloem
- 1 kilo rijpe tomaten
- tabasco
- 2 1/2 deciliter droge witte wijn
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 3 eetlepels fijngehakte basilicum
- zout en peper
- geschaafde plakjes Parmezaanse kaas
- evt gembersiroop
Bereiding:
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het al roerend 2 minuten garen. Snijd de tomaten in grove stukken en doe ze bij de ui en knoflook. Roer het geheel goed om.
Voeg de tabasco, wijn en de tomatenpuree toe en naar smaak zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat alles een half uurtje zachtjes doorkoken. Laat nu de soep iets afkoelen en pureer de soep.
Laat nu de soep helemaal afkoelen en vervolgens in de koelkast goed koud worden. Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe en garneer het met de plakjes Parmezaanse kaas. Voor liefhebbers kun je er eventueel nog een paar druppels gembersiroop aan toevoegen.
Bron: Seasons
Geen opmerkingen:
Een reactie posten