De Pernod geeft een extra boost aan de anijssmaak van de venkel. Voor kinderen kun je dit beter achterwege laten. Het gerecht is voor ongeveer 6-8 personen.
Ingrediënten:
- 4 venkelknollen
- 2 gesnipperde uien
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel gedroogde chilivlokken
- 4 eetlepels verse dragon
- 2 liter groentebouillon van tablet
- 5 stuks pomodori tomaten
- 4 takjes verse munt
- 3 eetlepels anijsdrank (Pernod)
- Sap van een 1/2 citroen
- 125 ml room
Bereiding:
Het venkelgroen van de knol afsnijden en bewaren. De venkelknollen in dunne repen snijden.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig, voeg er dan de venkelreepjes, chilivlokken en de dragon erdoor. Alles even goed door roeren.
Voeg nu de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Leg nu de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten trekken.
Ondertussen de tomaat ontvellen en de zaadlijsten verwijderen. Hierna de tomaat in mooie blokjes snijden. Het venkelgroen fijnsnijden en de verse munt fijnsnijden in reepjes. Meng nu het venkelgroen en de munt met de tomatenblokjes en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Soep pureren met behulp van een staafmixer. Pernod, citroensap en room erdoor roeren en eventueel verder op smaak brengen met wat zout en peper.
Soep in voorverwarmde borden en in het midden van het bord de tomatensalsa scheppen.
Bron: Allerhande 2004
Geen opmerkingen:
Een reactie posten