Ingrediënten:
custard:
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel custardpoeder
- 200 ml melk
Kruimels:
- 100 gram witte bloem
- 75 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
Vulling:
- 1 grote mango
- 1 citroen
- 75 gram suiker
Bereiding:
Meng de custardpoeder en een beetje melk in een kom en roer het glad. Breng de rest van de melk en de suiker aan de kook. Giet nu al roerend de custard in de pan bij de hete melk. Breng het geheel al roerend aan de kook, totdat het gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat het even rusten.
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak in een schaal de mangoblokjes aan met de suiker, het sap en rasp van de citroen.
Voor de kruimels meng je de boter en de suiker in een schaal. Wrijf met je handen de bloem erdoor tot je mooie kruimels hebt.
Doe nu een laagje custard in een bakje. Leg hierop de mangoblokjes en strooi daar het kruimeldeeg overheen. Zet ze bakjes of ovenschaal nu in een voorverwarmde oven van 175°C en bak het geheel af in ongeveer 20 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten