zondag 22 mei 2016

Mango-citroen crumble

Voor een snel toetje of een bijzonder dessert, crumble is altijd een goede keus. Je maakt het in 1 persoonsbakjes of lekker uit een grotere schaal. Onder de lekkere kruimelige laag past eigenlijk alle soorten seizoensfruit en door de kruimels kun je altijd nog wat extra kruiden als kaneel en noten doormengen. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:
custard:
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 200 ml melk

Kruimels:
  • 100 gram witte bloem
  • 75 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker

Vulling:
  • 1 grote mango
  • 1 citroen
  • 75 gram suiker

Bereiding:

Meng de custardpoeder en een beetje melk in een kom en roer het glad. Breng de rest van de melk en de suiker aan de kook. Giet nu al roerend de custard in de pan bij de hete melk. Breng het geheel al roerend aan de kook, totdat het gebonden is. Haal de pan van het vuur en laat het even rusten.

Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Maak in een schaal de mangoblokjes aan met de suiker, het sap en rasp van de citroen.

Voor de kruimels meng je de boter en de suiker in een schaal. Wrijf met je handen de bloem erdoor tot je mooie kruimels hebt.

Doe nu een laagje custard in een bakje. Leg hierop de mangoblokjes en strooi daar het kruimeldeeg overheen. Zet ze bakjes of ovenschaal nu in een voorverwarmde oven van 175°C en bak het geheel af in ongeveer 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten