zaterdag 28 mei 2016

Geroosterde radijsjes

Radijsjes zijn heerlijk om zo te eten of om te verwerken in salades. Ze hebben een heerlijke pittige bite. Door ze te roosteren haal je deze pittigheid eraf en maak je ze zoetig van smaak. Door de geroosterde radijsjes door de bieslookvinaigrette te halen, krijg je een zalige explosie van smaken in je mond. Het gerecht is voor 4 personen en bedoeld als een bijgerecht.

Ingrediënten:
  • 2 bosjes radijsjes, zonder groen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1/2 theelepel fijne mosterd
  • zout en versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de radijsjes schoon en snijd ze eventueel doormidden. Vet een bakplaat in met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de radijsjes over de bakplaat en roer ze om, zodat ze allemaal bedekt zijn met wat olie.

Zet de plaat in de oven en rooster de radijsjes zo'n 25-30 minuten. Roer ze halverwege een keertje om. Voor de vinaigrette roer je de twee eetlepels olie, azijn, bieslook, mosterd beetje peper en een snufje zout goed door elkaar. Geef de vinaigrette er apart bij of schenk deze over de geroosterde radijsjes.

Bron: landleven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten