Ingrediënten:
- 30 gram boter
- 3 preien, zoveel mogelijk het wit van de prei gebruiken, fijngesneden
- 1 aardappel, geschild en in blokjes
- 1 sjalot, fijngesneden
- 500 ml groentebouillon, van tablet
- 1 laurierblaadje
- 250 ml kookroom
- 250 ml melk
- 3 eetlepels bieslook, versgesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- evt 1 teentje knoflook naar smaak (fijngehakt)
Bereiding:
Smelt de boter op laag vuur. Bak de prei, aardappel en sjalot (evt de knoflook) op middelhoog vuur glazig. Voeg de bouillon, oregano en het laurierblad toe en laat het geheel voor ongeveer 20 minuten koken.
Laat de soep iets afkoelen, roer de kookroom, melk en 2 eetlepels bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Laat de soep nu helemaal afkoelen in de koelkast. Serveer de soep in glaasjes en garneer met de rest van de bieslook.
De soep kun je makkelijk een dag van tevoren bereiden. Mocht je de soep meenemen naar een picknick voeg dan een paar ijsklontjes in de thermosfles erbij. Zo blijft hij zeker lekker koel.
Deze soep is heel gemakkelijk te combineren met wat garnaaltjes of gerookte kipreepjes. Een feestelijk effect krijg je door er een paar eetlepels Pernod of pastis aan toe te voegen.
Bron: Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten