Ingrediënten:
- 4 handenvol mesclun ( of andere jonge bladsla)
- 10 radijsjes
- 60 gram Parmezaanse kaas (aan stuk)
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels arganolie (dit is culinaire olie!!)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels sherryazijn
- 2 eetlepels water
- zout
Bereiding:
Was de mesclun onder stromend water en schud de blaadjes goed droog. Was de radijsjes, dep ze droog en snijd ze in plakjes. Schaaf de Parmezaanse kaas fijn.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zorg dat ze niet te bruin worden, anders worden ze bitter.
Klop de oliën, azijn, het water en een mespunt zout tot een vinaigrette. Meng de mesclun, plakjes radijs en de geschaafde kaas met de vinaigrette. Bestrooi het geheel met pijnboompitten en dien het op.
Bron: Elle eten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten