maandag 9 mei 2016

Mesclun met parmezaan en pijnboompitten

Een licht kruidige salade door de frisse bite van radijsjes en het werken met Parmezaanse kaas. In dit recept heb ik gewerkt met arganolie, deze heeft een geweldige smaak. Het is een combinatie van sesam, versgebakken brood en hazelnoten. Tevens proef je de kruiden van de Middellandse Zee. Nadeel is dat hij best prijzig is maar je kan er wel heel lang mee doen. De olie is niet geschikt voor te verwarmen. De olie is in dit recept te vervangen door bijvoorbeeld een hazelnootolie. Dit recept is bedoeld voor 6 personen. Hier staat hij geregeld op tafel.

Ingrediënten:
  • 4 handenvol mesclun ( of andere jonge bladsla)
  • 10 radijsjes
  • 60 gram Parmezaanse kaas (aan stuk)
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels arganolie (dit is culinaire olie!!)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 2 eetlepels water
  • zout

Bereiding:

Was de mesclun onder stromend water en schud de blaadjes goed droog. Was de radijsjes, dep ze droog en snijd ze in plakjes. Schaaf de Parmezaanse kaas fijn.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Zorg dat ze niet te bruin worden, anders worden ze bitter.

Klop de oliën, azijn, het water en een mespunt zout tot een vinaigrette. Meng de mesclun, plakjes radijs en de geschaafde kaas met de vinaigrette. Bestrooi het geheel met pijnboompitten en dien het op.

Bron: Elle eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten