Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 klein sjalotje, fijngesneden
- 1/2 teentje knoflook, fijngesneden
- versgemalen peper
- 1 mespuntje kerriepoeder
- 250 gr doperwten (diepvries of vers)
- 300 ml groentebouillon
- 1 eetlepel gruyère
- 1 mespunt citroenrasp
- 20 verse tijmblaadjes
- 2 eetlepels milde yoghurt
- 2 eetlepels crème fraîche
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een pan en bak het sjalotje en de knoflook op laag vuur zonder te kleuren. Breng het op smaak met vers gemalen zwarte peper. Houd 4 eetlepels doperwten achter. Voeg de rest van de doperwten en kerriepoeder toe aan het sjalot, knoflookmengsel. Bak ze even mee en blus af met de groentebouillon. Laat de bouillon een paar minuten doorkoken.
Giet de erwtjesbouillon in de blender, voeg de gruyère, citroenrasp en tijm toe, pureer het en passeer het door een fijne zeef. Bewaar de doperwtencrème afgedekt in de koelkast.
Kook de achtergehouden doperwten in water met een beetje zout beetgaar. Meng de yoghurt en crème fraîche door de doperwtencrème. Schep de doperwtencrème in schaaltjes en schep er een lepel doperwten op.
Bron: Back to basics, Sacha de Boer
Geen opmerkingen:
Een reactie posten