Ingrediënten:
- 225 gram rundergehakt
- 450 gram kalfsgehakt
- 225 gram varkensgehakt
- 3/4 kopje broodkruim of paneermeel
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eieren
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels zout
- 3/4 theelepel versgemalen peper
- bloem om te bestuiven
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 1 kleine tomaat, ontveld en fijngehakt
- 1/2 kopje droge witte wijn
- 3/4 kopje kippenbouillon
- 1 pakje gezeefde tomaten, 250 gram
Bereiding:
Roer in een schaal de diverse gehaktsoorten door elkaar met het broodkruim of paneermeel, 4 teentjes knoflook, de eieren, nootmuskaat, zout en peper. Vorm er gehaktballetjes van ter grootte van een bitterbal en bestuif ze met bloem.
Verhit de olie in een ruime pan. Bak de gehaktballetjes hierin aan alle kanten goed bruin. Voeg dan de ui, het overgebleven teentje knoflook toe en laat dit alles pruttelen tot de ui heel zacht is.
Voeg er nu de tomaat, bouillon en de pak met de gezeefde tomaten aan toe. Voeg naar smaak nog extra zout en of versgemalen peper toe. Dek de pan nu af en laat het geheel nu ongeveer 45 minuten pruttelen.
Bron: Tritón
Geen opmerkingen:
Een reactie posten