zondag 17 april 2016

Sinaasappelsalade met walnootcrunch

Een eenvoudig dessert die het heel goed doet als een verfrissende afsluiting van een heerlijk diner. De walnoten kun je heel goed vervangen door andere noten, zoals pecannoten of hazelnoten of een mix van verschillende nootsoorten. Ook bij een koud buffet is het een heerlijke salade. Je kunt het dan ook opmaken in kleine schaaltjes of bijvoorbeeld in een grote schaal.

Ingrediënten:
  • 100 gram suiker
  • 50 gram walnoten
  • 5 sinaasappels
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

In een pan met dikke bodem de suiker met 75 ml water op matig vuur verhitten. Suiker omroeren tot deze volledig gesmolten is. Vuur hoog zetten en suiker minimaal 5 minuten laten pruttelen, af en toe de pan schudden. Vuur laag zetten en suiker 1 minuut zachtjes laten koken tot hij lichtbruin kleurt.

Intussen walnoten op bakpapier leggen. Gesmolten suiker voorzichtig over noten schenken en geheel laten afkoelen.

De sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en in dunne plakken snijden. Honing en citroensap door elkaar roeren en over de sinaasappelplakken sprenkelen. De sinaasappelplakken voor ongeveer 1 uur in de koelkast laten rusten.

Walnoten tussen bakpapiervellen leggen en het geheel met je handen of een deegroller fijnrollen (=walnootcrunch). Plakken sinaasappel over 4 borden verdelen en met de olie besprenkelen. Met de walnootcrunch garneren.

Bron: zomer, ah

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten