Ingrediënten:
- 250 gram tomaten
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 200 gram feta
- 15 kalamata-olijven
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel verse oregano
- 3 eetlepels olijfolie (liefst Griekse)
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- zout en peper
Bereiding:
Snij de tomaat in stukjes, niet te klein. De komkommer eerst in schijfjes snijden en hierna in kwarten snijden.
Snij de ui in flinterdunne ringen. Doe alles in een schaal. Giet er de olijfolie en de wijnazijn over. Voeg nu de gedroogde en verse oregano, zout en de versgemalen peper aan toe. Even door elkaar mengen.
Snij de feta in blokjes of verkruimel het in stukken en strooi dit samen met de olijven over de salade. Laat de smaken minimaal een half uurtje op elkaar inwerken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten