woensdag 20 april 2016

Griekse salade

Deze bekende salade staat in ieder Grieks restaurant wel op het menu. Hij is eenvoudig te maken en bovendien heerlijk. Je kunt het eten als lunch met brood, als een bijgerecht bij een diner of als onderdeel bij een bbq of koud buffet. Ook is het een makkelijke salade om mee te nemen als je gaat picknicken. Dus je ziet het is voor vele gelegenheden toepasbaar en makkelijk aan te passen aan de hoeveelheid personen. De recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 250 gram tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • 15 kalamata-olijven
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel verse oregano
  • 3 eetlepels olijfolie (liefst Griekse)
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • zout en peper

Bereiding:

Snij de tomaat in stukjes, niet te klein. De komkommer eerst in schijfjes snijden en hierna in kwarten snijden.

Snij de ui in flinterdunne ringen. Doe alles in een schaal. Giet er de olijfolie en de wijnazijn over. Voeg nu de gedroogde en verse oregano, zout en de versgemalen peper aan toe. Even door elkaar mengen.

Snij de feta in blokjes of verkruimel het in stukken en strooi dit samen met de olijven over de salade. Laat de smaken minimaal een half uurtje op elkaar inwerken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten