Ingrediënten:
- 3 sinaasappels
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 eetlepels dragonblaadjes, fijngesneden
- 150 gram verse tuinerwtjes (of uit diepvries)
- 1 kropsla
- 1 venkelknol met groen
- Zout en peper
Bereiding:
Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil af boven een kom. Schil 2 sinaasappels dik tot op het vruchtvlees. Snijd de sinaasappels horizontaal in plakjes. Vang het vrijkomende sap op. Pers de derde sinaasappel uit en kook al het sap in een steelpannetjes op hoog vuur in tot de helft. Voeg van het vuur af de sjalotjes toe en laat afkoelen.
Klop het sinaasappelrasp, de olie en dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Kook intussen de tuinerwtjes 3 minuten, giet ze af en laat afkoelen.
Meng de sla en erwtjes op een grote schaal en druppel er wat van de dressing over. Houd het venkelgroen apart en schaaf de knol op een mandoline in flinterdunne plakjes. Verdeel de venkel en sinaasappelpartjes over de salade en bestrooi met het achtergebleven venkelgroen.
Besprenkel met nog wat dressing en geef de rest er apart bij. Strooi er eventueel nog wat extra sinaasappelrasp over de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten