dinsdag 12 april 2016

Lentesalade.

Door te spelen met verschillende ingrediënten krijg je iedere keer net iets andere salades met verrassende smaakaccenten erin. Zoals in dit recept. De dragon en venkel geven er een aangenaam lichte anijssmaak aan. Door dit te combineren met sinaasappel creëer je een heerlijke frisse salade. Het is recept is bedoeld voor 4 personen, je kunt het gebruiken als voorgerecht, bijgerecht of als onderdeel van een groter diner.

Ingrediënten:
  • 3 sinaasappels
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels dragonblaadjes, fijngesneden
  • 150 gram verse tuinerwtjes (of uit diepvries)
  • 1 kropsla
  • 1 venkelknol met groen
  • Zout en peper

Bereiding:

Rasp 1 theelepel van de sinaasappelschil af boven een kom. Schil 2 sinaasappels dik tot op het vruchtvlees. Snijd de sinaasappels horizontaal in plakjes. Vang het vrijkomende sap op. Pers de derde sinaasappel uit en kook al het sap in een steelpannetjes op hoog vuur in tot de helft. Voeg van het vuur af de sjalotjes toe en laat afkoelen.

Klop het sinaasappelrasp, de olie en dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Kook intussen de tuinerwtjes 3 minuten, giet ze af en laat afkoelen.

Meng de sla en erwtjes op een grote schaal en druppel er wat van de dressing over. Houd het venkelgroen apart en schaaf de knol op een mandoline in flinterdunne plakjes. Verdeel de venkel en sinaasappelpartjes over de salade en bestrooi met het achtergebleven venkelgroen.

Besprenkel met nog wat dressing en geef de rest er apart bij. Strooi er eventueel nog wat extra sinaasappelrasp over de salade.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten