donderdag 7 april 2016

Radijssalade

Meestal eten we radijsjes zo uit het hand of vermengd met een groene salade. Dit is een salade van radijsjes vermengd met een dressing. Ik zelf had dit nog nooit gegeten en was aangenaam verrast door de smaak. Het krijgt door de sesamzaadjes en olie een nootachtige smaak die heel goed samengaat met de radijs. Het recept is voor 6 personen en bedoeld als een bijgerecht.

Ingrediënten:
  • 2 flinke bosjes radijsjes
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel fijne kristalsuiker
  • zout en peper
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 eetlepels wit sesamzaad

Bereiding:

Maak de radijsjes schoon, was ze en dep ze droog. Snijd ze hierna in plakjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Doe de radijsjes en uien in een kom.

Klop de oliën, rijstazijn, suiker, zout en een snufje peper tot een vinaigrette. Schenk deze over de radijsjes en de uien en zet de salade 1 uur koel weg.

Was de koriander, schud hem droog en knip hem fijn. Rooster het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan en strooi het onmiddellijk over de salade. Bestrooi het geheel met de koriander en serveer hem meteen.
Tip: De salade past goed bij een Aziatisch menu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten