Het recept is voor 4 personen, maar heel gemakkelijk aan te passen naar grotere groepen.
Ingrediënten:
- 1 grote bos basilicum
- 5 eetlepels olijfolie ( extra vierge)
- 200 gemengde gekleurde kerstomaten, gehalveerd
- 4 gele stengels bleekselderie
- 5 eetlepels platte peterselie, blaadjes geplukt
- 3 eetlepels munttoppen
- 1/2 citroen
- zeezout
- peper
Bereiding:
Pluk het blad van de basilicumsteeltjes. Houd enkele kleine blaadjes achter voor de garnering. Stamp de basilicumblaadjes fijn in de vijzel met een snufje zeezout en roer de olie erdoor.
Schep de tomaten in een kom met 2 eetlepels van de basilicumolie om. Breng het op smaak met het zout en peper. Snijd de bleekselderijstengels in flinterdunne, schuine plakjes. Voeg de munttoppen en de bleekselderieschijfjes bij de tomaten met de basilicumolie.
Verdeel de tomatensalade over kleine bordjes of over een grotere schaal.
Schil de citroen dik tot op het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Verdeel de citroenblokjes over de salade. Garneer de salade eventueel nog met de achtergebleven basilicumblaadjes en wat munttopjes.
Het recept is een bijgerecht die heel lekker smaakt bij vis, gegrild vlees of als onderdeel van een barbecue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten