Het recept is voor 4-6 personen. Het kan heel gemakkelijk voor een grotere groep mensen klaar gemaakt worden, mocht je overhouden, de dag erna is het ook heerlijk!
Ingrediënten:
- 1 kilo runderstooflappen
- 2 uien
- 2 rode paprika
- 3 eetlepels tomatenketchup
- scheut sojasaus (manis)
- scheut dikkere sojasaus ( eventueel)
- peper
- 1/2 theelepel komijn
- 1 afgestreken theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 2 blaadjes laurier
- 15 kappertjes
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 2-3 takjes bleekselderij
- 2 blokjes runderbouillon
- olijfolie
- boter
- 15 gedroogde pruimen
Bereiding:
De runderlappen in niet al te kleine blokjes snijden. Ui, tomaat, paprika en knoflook in stukjes snijden. De bleekselderij in halve maantjes snijden. Boter en de olijfolie verwarmen in een pan en als deze goed heet is het vlees snel dichtschroeien aan alle kanten. Haal het vlees uit de pan.
Doe nu de kleingesneden ui, tomaat, paprika, knoflook en bleekselderij in de pan en laat dit even zachtjes smoren. Hierna voeg je de sojasaus, ketchup, peper, komijn, kerrie, kappertjes en laurierblaadjes toe en roer het goed door. Nu kan het vlees er weer bij.
Bouillonblokjes boven de pan verkruimelen en een flinke scheut kokend water toevoegen. De pruimen kunnen er nu ook bij. Laat het geheel nu zachtjes stoven voor ongeveer 2-3 uur of tot het vlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt. Proef de saus zo nu en dan en voeg er eventueel naar eigen behoefte wat extra sojasaus of kruiden eraan toe. Mocht het te droog worden, voeg dan nog wat kokend water eraan toe. Lekker met rijst of aardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten