woensdag 2 maart 2016

Vegetarische quesadilla

Een quesadilla is een gevulde dubbele tortilla. De lekkerste variant is om de vulling zo eenvoudig mogelijk te houden. Een heerlijk gerecht om met je vrienden te delen, hier is het bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:
  • 4 grote tortilla's
  • 120 gram geraspte Cheddar kaas (of andere geraspte kaas)
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 limoen
  • 250 gram cottage cheese
  • 1 gele paprika, fijn gehakt
  • 1 rode paprika, fijn gehakt
  • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • zout en peper

Voor de ananas salsa:
  • olijfolie
  • 1/2 theelepel mosterdzaadjes
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 kopje verse ananasstukjes
  • 1/2 limoen, sap van

Voor de quacamole:
  • 2 rijpe avocado's, gehalveerd en ontpit
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1/2 rode ui, fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 2 limoenen, sap van
  • 2 tomaten, klein gesneden en zonder het vruchtvlees

Bereiding:

Voor de salsa doe je een eerst een beetje olie in een steelpan. Voeg hier het mosterdzaad en de chili peper bij en laat het een beetje fruiten. Voeg na een minuutje de ananas toe en de limoensap met een snufje peper. Laat het een paar minuten koken zodat de smaken een geheel worden.

Voor de quacamole snijd je de avocado in kleine stukjes. Voeg hierbij de kleingesneden koriander, ui, chilipeper, tomaat en het limoensap bij.

Voor de quesadilla roer je het limoensap en een snufje zout en peper door de cottage cheese. Meng er dan de chilipeper, paprika's en koriander en  3/4 deel van de Cheddar kaas doorheen. Beleg hiermee twee grote tortilla's en leg de andere tortilla erbovenop. Bak de quesadilla in een pan met een antiaanbaklaag voor ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en de kaas smelt. Voeg op het laatst nog het restje geraspte kaas over de quesadilla en laat dit nog even smelten voordat je het opdient.

Snijd het in vieren en serveer het met de heerlijke salsa's.

Bron: Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie posten