zondag 28 februari 2016

Borettana's in balsamico-azijn

Een borattane is een mild frisse platronde ui die heel veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Je kunt ze voor veel doeleinden gebruiken zoals in salades, stoofpotjes, visgerechten of als een bijgerecht. Mocht je niet aan deze uiensoort kunnen komen vervang ze dan door sjalotjes.
Het recept is hier bedoeld als bijgerecht bij een diner, bbq of als tapasonderdeel.

Ingrediënten:
  • 500 gram borettana's
  • 10 blaadjes salie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels rode port
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • zout en peper

Bereiding:

De uien schoonmaken, zorg wel dat ze heel blijven. De blaadjes salie wassen en droog deppen. Hierna de blaadjes in kleine reepjes snijden.

Olijfolie in een pannetje goed heet laten worden. Vervolgens de uien en salie er doorheen roeren en ongeveer 3 minuten laten fruiten.

De balsamico azijn, port en de honing door de uien roeren. Beetje zout en peper naar smaak toevoegen. Met een deksel op de pan de uien nog 10 minuten zachtjes laten garen.
De uitjes in een schaaltje doen en volledig laten afkoelen. Ze zullen het niet halen maar ze blijven in de koelkast zeker een paar dagen goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten